Dansk statsborgerskab – Få hjælp til ansøgningen

Ønsker du at blive dansk statsborger, kan vores erfarne advokater hjælpe med ansøgningen om dansk statsborgerskab. Processen og håndteringen heraf kan nemlig være kompleks og uoverskuelig, og der er flere forhold, som man bør kende til, inden man sender sin ansøgning afsted. 

Betingelserne og kravene for at blive dansk statsborger er ikke altid lette at gennemskue, og samtidig ændrer de sig ofte i forbindelse med dansk lovgivning. Det kan derfor være en fordel at søge rådgivning hos en advokat fra start, så du ikke spilder dyrebar tid. 

EU- og EØS-statsborgere kan opholde sig i Danmark efter EU-reglerne om fri bevægelighed for personer. Det kan du læse mere om her. 

Hvem kan blive dansk statsborger?

Vi anbefaler altid, at man forhører sig hos en juridisk ekspert på området, inden man søger om statsborgerskab i Danmark. På den måde kender man til de krav og betingelser, som skal være opfyldte, inden man kan søge. Disse kan ændre sig fra år til år, og alt dette vil en ekspert på området have helt styr på. 

De vigtigste krav, som skal opfyldes, førend man kan ansøge om dansk statsborgerskab, er: 

  • Du skal have permanent opholdstilladelse i Danmark.
  • Du skal kunne dokumentere følgende: Danskkundskaber, at du er selvforsørgende, har bestået indfødsretsprøven, ikke har gæld til det offentlige eller tidligere har begået kriminalitet.
  • Du har boet lovligt i Danmark i min. otte år., hvis du er flygtning fra et andet land.  
  • Du har boet lovligt i Danmark i min. seks år, hvis du er gift eller samlevende med en dansk statsborger.

I sager ved børn gælder andre regler, herunder børn, som er født før d. 1. juli 2014, samt børn, der er født efter d. 1. juli 2014. Tag fat i os, hvis du gerne vil vide mere om dansk statsborgerskab til børn.

Advokathjælp ved ansøgning om dansk statsborgerskab

Hos Håkonsson Advokater er vi altid opdaterede på betingelserne for at søge om dansk statsborgerskab – også hvis disse ændrer sig. Vi kan derfor rådgive dig og hjælpe dig med ansøgningsprocessen, så dine muligheder for at blive dansk statsborger er bedst mulige. 

Kontakt os for at høre mere om dine muligheder for hjælp eller se vores priser her.

Har du brug for hjælp?

Første henvendelse er gratis

Vi svarer som regel inden for 48 timer. Ved akut brug for hjælp bedes du ringe på 20 45 55 85