Boligadvokat ved køb

Har du planer om at købe et hus, lejlighed eller sommerhus, kan det være en fordel at benytte en boligadvokat, som kan rådgive undervejs og give overblik over processen og de juridiske aspekter, som du skal tage stilling til i netop din boligsituation og -handel. 

Der er flere fordele ved at benytte en boligadvokat ved køb af ejendom eller lejlighed, men det vigtigste argument er nok, at ejendomsmægleren altid vil være på sælgers side. Vi anbefaler derfor, at du også har én advokat på din side, som vil rådgive ud fra, hvad der er bedst for dig. 

Hos Håkonsson Advokater er vi uafhængige boligrådgivere ved boligkøb eller boligsalg, og vi handler altid kun til din fordel. Det kan samtidig være en fordel at forhøre sig hos sin advokat, så du undgår at falde i kostbare faldgruber, som kan være forbundet med køb af fast ejendom. 

Skøder

Alm. handel 5.495,-
Tinglysning af skøde 2.295,-
Sommerhus 5.495,-
Grund 3.495,-
Selvsalg (Salg uden mægler): 8.950,-
Andelsboliger Ring for pris
Projektkøb/entreprisekontrakt 9.500,-
Landbrug/erhverv Ring for pris

Kontakt os

Her på siden kan du læse om:

Din uafhængige boligadvokat

Vi hjælper gerne dig med at nå godt i mål med dit hus- eller lejlighedskøb, hvad end du bor i Horsens eller andre steder i Danmark. Det kan også være, der er tale om køb af sommerhus, udenlands bolig eller forældrekøb, hvor du har brug for en højre hånd før, under og efter handlen. 

Vi hjælper med gennemgang af købsaftalen, indsigt i tilstandsrapporten, energimærkning og meget mere. Her anbefaler vi altid, at man i købsaftalen får indsat et advokatforbehold, som giver muligheden for, at din advokat kan se aftalen igennem og godkende, inden at købet er endeligt. 

Som køber kan du nemt komme i klemme mellem både sælger og ejendomsmægler, eksempelvis hvis du i sidste øjeblik, efter at kontrakten er underskrevet, fortryder købet af ejendommen. Her kan et advokatforbehold fungere som en slags gratis fortrydelsesret, hvorfor det kan spare dig for både tid og penge.

Udover at være til hjælp ved selve forhandlingen kan en boligadvokat være med til at sikre den bedste løsning for dig og din økonomi. Vi kan hjælpe dig med at gennemskue forskellige låntyper, uforudsete udgifter mv., således du får det rette lån til finansiering af boligkøb. 

Skal vi rådgive i køb af sommerhus eller forældrekøb? 

Sidder du som forælder og vil købe en lejlighed til din søn eller datter, kan det være en god idé at få en boligadvokat tilknyttet, som kan hjælpe med alt lige fra regler for forældrekøb, forhandlinger samt juridiske fordele ved at købe i stedet for at leje. 

Det kan også være, at I drømmer om et sommerhus, men er i tvivl om de juridiske og økonomiske forhold ved sommerhuskøb. Her hjælper vi gerne jer med at indfri drømmen, og vi tager os også gerne af den praktiske del af gennemførelsen af handlen. 

Uanset om der er tale om hus, lejlighed, sommerhus, andelsbolig, byggegrund eller forældrekøb, så tag fat i os, hvis I søger rådgivning i forbindelse med køb af bolig. 

Har du allerede købt bolig, men har opdaget fejl og mangler ved tilstanden, som ikke er blevet oplyst korrekt af sælger eller ikke dækkes af ejerskifteforsikring, kan vi også hjælpe. Vi er specialister i boligret og kan skabe de bedste forudsætninger for at hjælpe dig igennem sagen.

Boligadvokat ved salg 

Er du ved at sælge din bolig, dit sommerhus eller din lejlighed, bør du overveje, om en boligadvokat kan lette processen for dig og potentielt spare dig for ærgerlige udgifter, du kunne have undgået. 

Boligadvokaten, der er 100 % på din side, kan hjælpe dig med at skabe overblik over din situation samt de mange dokumenter, som altid indgår i en bolighandel, hvad end du er på sælgers eller købers side af handlen. 

Hos Håkonsson Advokater kan vi rådgive dig om de juridiske forhold, du bør være opmærksom på i lige netop din boligsituation. 

Advokathjælp ved selvsalg 

Vi tager altid gerne en snak om dine muligheder, hvis du er i tvivl om, hvor du står som sælger på boligmarkedet. Vi anbefaler altid, at sælgere af ejendomme får en advokat til at gennemse formidlingsaftalen med ejendomsmægleren og de øvrige dokumenter, som knytter sig til salget. Hermed sikrer du, at salget foregår under de rigtige økonomiske og lovmæssige rammer.

Som sælger kan du bruge en professionel ejendomsformidler ved salg, hvilket de fleste ofte benytter sig af. Men du har i Danmark også mulighed for at sælge udenom mægler, hvilket ofte kan være økonomisk fordelagtigt. Selvsalg udenom mægler indebærer dog, at du som sælger selv står for salgsprocessen, herunder både praktik, markedsføring, fremvisning og juridiske forhold. 

Selvom salæret fra ejendomsmægleren kan spares ved at sælge selv, kan det i høj grad anbefales, at du opsøger juridisk assistance, både i forbindelse med salg via ejendomsformidler eller selvsalg. Der kan nemlig opstå flere juridiske spørgsmål undervejs i forhold til både ansvar og hæftelse ved fejl og mangler.

Som sælger har du oplysningspligt om de fejl og mangler ved boligen, som du kender til. “Sælgerens loyale oplysningspligt” betyder, at du kan idømmes erstatningsansvar, såfremt du bevidst vælger at undlade at oplyse vigtige mangler. Skulle dette ske, fører vi gerne din sag, så du kommer bedst muligt gennem et eventuelt syn og retssag. 

Vi kan hjælpe med dit salg og køb af bolig

Alt dette kan vi hjælpe med som din boligadvokat ved køb eller salg af bolig, hvor vi kan rådgive om forhold som skøde, tinglysning mv. – alt sammen til konkurrencedygtige priser. Se vores faste priser på skøder m.m. her

Kontakt os i dag for at høre mere og lad os få en uforpligtende dialog om din boligsituation. 


Du kan også finde information om:

Har du brug for hjælp?

Første henvendelse er gratis

Vi svarer som regel inden for 48 timer. Ved akut brug for hjælp bedes du ringe på 20 45 55 85