Advokathjælp ved injurier

Injuriersager ses i stigende grad i dag, hvor en person offentliggør eller fremsætter fornærmende, æreskrænkende eller nedsættende udsagn om andre i offentlige rum, eksempelvis via sociale medier. 

Er du berørt af en injuriesag, har du mulighed for at gå til domstolene og få disse udsagn dømt ulovlige, hvilket i sidste ende kan betyde, at du skal modtage erstatning af vedkommende. 

Hos Håkonsson Advokater er vi eksperter i injurier og injuriesager, så du kan trygt søge advokathjælp hos os i forbindelse med en sag om ulovlige injurierende udsagn.

Hvad er injurier? 

Injurier dækker over grænsen for, hvad man kan sige om andre mennesker i det offentlige rum. Her er det dog en betingelse, at udtalelserne er fremsat overfor én eller flere andre personer, hvorfor almindelige skænderier mellem mennesker ikke tæller som injurier.

Man skelner mellem to slags injurier: 

  • Sigtelser: Udtalelser om andre mennesker omkring overtrædelse af straffeloven, som hverken kan bevises eller modbevises. 
  • Ringeagtsytringer/fornærmelser: Ytringer af nedsættende karakter om en anden person. 

Vælger man at starte en injuriesag op og påberåbe sig straffelovens §267, kan det være en god idé at rådføre sig med en advokat, der forstår sig på injuriesager. Hos Håkonsson Advokater har vi erfaring med injuriesager, og vi hjælper også gerne dig med at kræve godtgørelse. 

Vi hjælper med alle injuriesager

Det er vigtigt, at du forinden opstarten selv indsamler relevant materiale og dokumentation, som kan hjælpe din sag fremadrettet. Du skal desuden undgå at indlade i diskussion med personen, som har krænket dig, men i stedet lade advokaten føre ordet for dig. 

Vi anbefaler altid, at man – uanset hvilken side af bordet, man befinder sig på – kontakter en advokat hurtigst muligt, da man sommetider i sager som disse skal være hurtig for at undgå forældelse. 

Kontakt os i dag for at høre mere om dine muligheder for juridisk rådgivning i forbindelse med en injuriesag. 

Har du brug for hjælp?

Første henvendelse er gratis

Vi svarer som regel inden for 48 timer. Ved akut brug for hjælp bedes du ringe på 20 45 55 85