Ungdomskriminalitet

Vurderer myndighederne, at et barn eller en ung person i alderen 10-17 år er ved at komme eller allerede er kommet ud i kriminalitet, kan barnet og forældrene blive indkaldt til et møde i Ungdomskriminalitetsnævnet.

I sådanne tilfælde har barnet eller den unge krav på at få en advokat beskikket, som kan deltage i mødet med Ungdomskriminalitetsnævnet. 

Advokaten skal sikre barnets eller den unges retsikkerhed og bidrage til at skabe et trygt og sikkert forløb for både barnet, den unge og forældrene. 

Advokat til børn og unge 

Udfaldet af mødet med Ungdomskriminalitetsnævnet kan føre til, at der pålægges den unge forskellige sanktioner, såsom oprydning, rengøring eller reparation efter den handling, som har medført indkaldelsen mødet. Sanktionerne kan desuden være et forbedringsforløb eller en handleplan, der får den unge person på rette kurs igen. 

Hos Håkonsson Advokater har vi erfaring med sager inden for ungdomskriminalitet og møder med Ungdomskriminalitetsnævnet. Vi kan bistå som din eller dit barns advokat i en svær tid og sørge for, at alle lovbestemte rettigheder overholdes. 

Læs mere om Ungdomskriminalitetsnævnet eller kontakt os for at høre mere. 


Du kan også finde information om:

Har du brug for hjælp?

Første henvendelse er gratis

Vi svarer som regel inden for 48 timer. Ved akut brug for hjælp bedes du ringe på 20 45 55 85