Ægtepagt og særeje 

I forbindelse med ægteskab kan det for nogle være en god idé at lave en ægtepagt, så begge parter er indforståede med, hvad der sker med formuen i tilfælde af skilsmisse eller dødsfald. 

Hos Håkonsson Advokater er vi specialister i familie- og arveret, og vi kan hjælpe med at besvare de spørgsmål, der må opstå i forbindelse med udarbejdelsen af en ægtepagt. Vi rådgiver desuden gerne om andre juridiske spørgsmål, der måtte opstå i forbindelse med eksempelvis død i familien, ægteskab, arv, testamente mv. 

Faste priser på dokumenter

Testamente fra 4.000,-
Ægtepagt fra 4.000,-
Samejeoverenskomst ved køb af hus Fra 2.500,-

Kontakt os

Her på siden kan du læse om:

Hvornår har man brug for en ægtepagt? 

Når man indgår ægteskab I Danmark, har man automatisk formuefællesskab. Det betyder, at man ved skilsmisse, dødsfald eller separation skal give halvdelen af sin formue til sin ægtefælle. Ønsker man ikke dette, kan man i stedet indgå en ægtepagt, der beskriver og bestemmer, hvad der alternativt skal ske med formuen.

Vi anbefaler, at man udarbejder en ægtepagt, hvis: 

  • Den ene ægtefælle medbringer væsentlig større formue end den anden ægtefælle.
  • Den ene ægtefælle er insolvent.
  • Den ene ægtefælle er selvstændig erhvervsdrivende.
  • Den ene ægtefælle som følge af barselsorlov eller nedsat arbejdstid har opsparet væsentlig mindre i pension end den anden ægtefælle. 
  • I ønsker at dele jeres pensioner ligeligt i forbindelse med skilsmisse. 

Vælg den rette form for særeje med juridisk rådgivning

Der findes dog forskellige muligheder for udarbejdelse af ægtepagt, hvorfor det kan være en god idé at forhøre sig med en advokat, inden man tager første skridt. Valget af særeje afhænger nemlig af, hvordan jeres økonomiske situation er, og hvordan I gerne vil fordele værdierne imellem jer i tilfælde af skilsmisse. 

Er I i tvivl om, hvorvidt skilsmissesæreje, kombinationssæreje eller en tredje type er den rette for jer, så kan vi hjælpe jer på rette vej. Det kan også være, at I gerne vil have professionel rådgivning i forbindelse med den praktiske del af udarbejdelsen af en ægtepagt og på den måde sikre jer juridisk vejledning i løbet af processen.

Hvad end I søger, da kontakt os gerne for en uforpligtende dialog om jeres muligheder. Vi udarbejder en ægtepagt til en fast pris, hvor du kan være sikker på, at der er ingen skjulte omkostninger. 

Har du brug for hjælp?

Første henvendelse er gratis

Vi svarer som regel inden for 48 timer. Ved akut brug for hjælp bedes du ringe på 20 45 55 85