Dødsbobehandling

Når et familiemedlem eller et andet menneske går bort, kan der opstå flere spørgsmål i forbindelse med håndtering af dødsboet og kontakten til Skifteretten. 

Står du tilbage som pårørende, kan det være en fordel at søge advokatbistand i forbindelse med dødsbobehandling. På den måde slipper du for for meget unødig stress og bekymringer i en forvejen måske svær tid. Hos Håkonsson Advokater har vi erfaring inden for den juridiske behandling af dødsbo, og vi hjælper gerne dig med den til tider komplekse situation. 

Få et prisestimat

Her på siden kan du læse om:

Hvordan forløber processen for dødsbobehandling? 

Første spørgsmål, der altid melder sig, når en person går bort, er, hvem arvingerne er til dødsboet og personens aktiver. Herefter har bobestyreren en lang række ting, som der skal tages stilling til, såsom åbningsstatus, undersøgelse af krav mod boet samt udarbejdelse og godkendelse af boopgørelse. 

Det er vigtigt, at disse skridt tages korrekt og i tide, da der desuden følger frister, som man skal være opmærksom på som bobestyrer. 

Et af de vigtigste elementer i en dødsbobehandling er værdisætningen – også kaldtet boopgørelsen – af alle aktiver og passiver, som efterlades af den afgåede. I praksis vil denne proces indeholde flere komplekse og juridiske aspekter, som bør vendes med en dødsbo advokat, der har erfaring med netop dødsbobehandling. 

Valg af skifteform ved dødsbobehandling

Der findes en række forskellige skifteformer, som kan vælges ved en dødsbobehandling, og valget afhænger af det pågældende bo samt arvingernes situation.

De forskellige skifteformer, som der kan vælges imellem, er: 

  • Boudlæg
  • Ægtefælleudlæg
  • Uskiftet bo
  • Privat skifte
  • Bobestyrerbo
  • Insolvent bo.

Står du og mangler en dødsbo advokat, så tag fat i os. Vi hjælper gerne med at besvare dine spørgsmål og varetager også gerne de juridiske processer, der forekommer i forbindelse med dødsbobehandling. 

Prøv vores dødsboberegner

Har du brug for hjælp?

Første henvendelse er gratis

Vi svarer som regel inden for 48 timer. Ved akut brug for hjælp bedes du ringe på 20 45 55 85