Advokat med speciale i arveret og testamente

Har du ikke oprettet et testamente, fordeles arven som udgangspunkt efter Arvelovens regler, som lyder på, at ens børn arver halvdelen af formuen, hvis man er gift, hvilket kan have som konsekvens, at ens efterlevende ægtefælle ikke kan betale for at blive boende i hjemmet. 

Denne problematik er velkendt hos mange, men alligevel er et testamente en ting, som mange udskyder eller nedprioriterer. Vores anbefaling er dog, at man får lavet et testamente, hvis man vil sikre sine børn og ægtefælle i tilfælde af dødsfald. 

Et testamente kan dog være svært at gennemskue, og der findes forskellige regler afhængigt af din civilstatus; er du eksempelvis gift med eller uden børn, samlevende eller lever under andre familieforhold, så gælder særskilte betingelser i forhold til arveretten. 

Faste priser på dokumenter

Testamente fra 4.000,-
Ægtepagt fra 4.000,-
Samejeoverenskomst ved køb af hus Fra 2.500,-

Kontakt os

Her på siden kan du læse om:

Hvornår bør man lave et testamente? 

Ønsker man at sikre, hvordan ens penge fordeles, når man går bort, bør man få lavet et testamente. Det gælder uanset, om man har børn eller ej, og om man er gift eller ugift. 

Er I gift og har fællesbørn og/eller særbørn, bør I dog forholde jer, om arveretten skal gælde: Arven efter førstafdøde samlever, arven efter længstlevende samlever eller muligheden for særeje. 

Det anbefales også, at singler uden børn laver et testamente, da det er den eneste måde, hvorpå man kan kontrollere, hvordan ens arv bliver fordelt, når man dør. Det kan være, at arven skal gå til fonde, foreninger, familiemedlemmer eller lignende. 

Hvad koster det at lave testamente?

Hos Håkonsson Advokater har vi en fast pris på udarbejdelse af testamente

Vi rådgiver altid gerne om, hvilket testamente der passer på lige nøjagtigt din situation. Kontakt os for en uforpligtende snak og hør mere om vores faste priser og andre ydelser. 

Har du brug for hjælp?

Første henvendelse er gratis

Vi svarer som regel inden for 48 timer. Ved akut brug for hjælp bedes du ringe på 20 45 55 85